Sastojci
- oko 2 kg govedine
- 4 male kasike soli
- 1/4 male kasike bibera
- 1/4 male kasike ljute paprike
- 1/4 male kasike dimljene crvene paprike
- 1 mala kasika bijelog luka u prahu
- 1/2 male kasike muskatnog orascica
- 1/4 male kasike djumbira
- 2 kasike smedjeg secera
- 5-6 kasika ulja
- Povrce
- 2 glavice luka
- 5 mrkvi
- 5 stabljika celera
- 1.5 solja vode
Priprema
-
1.
Sve navedene zacine pomijesati u zdjeli i dobro utrljati sa obe strane mesa.
Zatim staviti ulje u tavu,zagrijati i preprziti meso sa obe strane po oko 5 minuta.
U tavu u kojoj se przilo meso dodati vodu i pomijesati . -
2.
Povrce izrezati i poredati u dublju tepsiju.
Na povrce staviti meso,pa preliti vodom pomjesanom sa zacinima. -
3.
Tepsiju dobro zatvoriti aluminijskom folijom i peci na 225 stepeni 40 minuta.
Poslije 40 minuta smanjiti na 180 stepeni i peci jos 3 sata. -
4.
Gotovo meso ostaviti oko petnaestak minuta da se prohladi prije sluzenja.
izvor: http://www.coolinarika.com/recept/pecena-govedina-sa-povrcem/
Nema komentara:
Objavi komentar