srijeda, 1. veljače 2017.

PEČENA GOVEDINA SA POVRĆEM





Sastojci

  • oko 2 kg govedine
  • 4 male kasike soli
  • 1/4 male kasike bibera
  • 1/4 male kasike ljute paprike
  • 1/4 male kasike dimljene crvene paprike
  • 1 mala kasika bijelog luka u prahu
  • 1/2 male kasike muskatnog orascica
  • 1/4 male kasike djumbira
  • 2 kasike smedjeg secera
  • 5-6 kasika ulja
  •  
  •  
  • Povrce
  • 2 glavice luka
  • 5 mrkvi
  • 5 stabljika celera
  • 1.5 solja vode


Priprema

  1. 1.
    Sve navedene zacine pomijesati u zdjeli i dobro utrljati sa obe strane mesa.
    Zatim staviti ulje u tavu,zagrijati i preprziti meso sa obe strane po oko 5 minuta.
    U tavu u kojoj se przilo meso dodati vodu i pomijesati .
  2. 2.
    Povrce izrezati i poredati u dublju tepsiju.
    Na povrce staviti meso,pa preliti vodom pomjesanom sa zacinima.
  3. 3.
    Tepsiju dobro zatvoriti aluminijskom folijom i peci na 225 stepeni 40 minuta.
    Poslije 40 minuta smanjiti na 180 stepeni i peci jos 3 sata.
  4. 4.
    Gotovo meso ostaviti oko petnaestak minuta da se prohladi prije sluzenja.


    izvor:  http://www.coolinarika.com/recept/pecena-govedina-sa-povrcem/

Nema komentara:

Objavi komentar