ponedjeljak, 30. siječnja 2017.

PUNJENI PILEĆI FILE


 Potrebno je:
  • 400 g pilećeg belog mesa bez kostiju
  • 70 g punomasnog gauda sira
  • 70 g presovane šunke
  • 5 kašičica pinđura (može ajvar ili ljutenica)
  • malo soli

 Za paniranje:
  • 1 jaje
  • malo mleka
  • malo brašna
  • malo prezli
  • 100 ml ulja za prženje

 Priprema:

 Belo meso naseći na šnicle debljine oko 1 cm. Šnicle izlupati batom za meso. Ako su šnicle manje onda prilikom izrade spajati dve šnicle, a ako su veće onda ih preklapati. Šnicle posoliti i svaku premazati sa 1 kašičicom pinđura. Presovanu šunku presaviti (pošto je veća od polovine šnicle) i tako presavijenu presovanu šunku (5 tanjih režnjeva) staviti u presavijen sir (5 tanjih režnjeva). Tako složen nadev staviti na polovinu šnicle, preklopiti i učvrstiti metalnim iglama za meso ili čačkalicama. Pripremljene punjene šnicle uvaljati u brašno, razmućeno jaje sa mlekom, pa u prezle, a za dvostruko paniranje ponovo umočiti u jaje prezle. Tako pripremljene šnicle pržiti u zagrejanom ulju oko 10-15 minuta. Od ove količine dobila sam 5 kom. punjenih šnicli.


Savet:

 U poslednje vreme u mojoj ishrani je veoma zastupljena piletina i radim različite kombinacije sa pilećim mesom. Ovo je jedna od veoma ukusnih i zasitnih kombinacija. Ovako pripremljeno pileće belo meso može poslužiti kao glavno jelo, a izuzetno i dekorativno može se servirati i kao hladno predelo.



preuzeto sa:  http://www.recepti.com/kuvar/glavna-jela/28277-punjeni-pileci-file

Nema komentara:

Objavi komentar