Potrebno je:
- 400 g pilećeg belog mesa bez kostiju
- 70 g punomasnog gauda sira
- 70 g presovane šunke
- 5 kašičica pinđura (može ajvar ili ljutenica)
- malo soli
Za paniranje:
- 1 jaje
- malo mleka
- malo brašna
- malo prezli
- 100 ml ulja za prženje
Priprema:
Belo meso naseći na šnicle debljine oko 1 cm. Šnicle izlupati batom za meso. Ako su šnicle manje onda prilikom izrade spajati dve šnicle, a ako su veće onda ih preklapati. Šnicle posoliti i svaku premazati sa 1 kašičicom pinđura. Presovanu šunku presaviti (pošto je veća od polovine šnicle) i tako presavijenu presovanu šunku (5 tanjih režnjeva) staviti u presavijen sir (5 tanjih režnjeva). Tako složen nadev staviti na polovinu šnicle, preklopiti i učvrstiti metalnim iglama za meso ili čačkalicama. Pripremljene punjene šnicle uvaljati u brašno, razmućeno jaje sa mlekom, pa u prezle, a za dvostruko paniranje ponovo umočiti u jaje prezle. Tako pripremljene šnicle pržiti u zagrejanom ulju oko 10-15 minuta. Od ove količine dobila sam 5 kom. punjenih šnicli.
Savet:
U poslednje vreme u mojoj ishrani je veoma zastupljena piletina i radim različite kombinacije sa pilećim mesom. Ovo je jedna od veoma ukusnih i zasitnih kombinacija. Ovako pripremljeno pileće belo meso može poslužiti kao glavno jelo, a izuzetno i dekorativno može se servirati i kao hladno predelo.
preuzeto sa: http://www.recepti.com/kuvar/glavna-jela/28277-punjeni-pileci-file
Nema komentara:
Objavi komentar