subota, 7. siječnja 2017.

BAJADERA

 

 

 Sastojci:

Ne treba vam mikser ni vaga a solje kojim mijerite su od 200 ml.
  • 1 ipo solja mljevenog keksa (sa filom ili bez)
  • 1 solja secera u prahu
  • 1 ipo solja kikiriki putera
  • 1 solja otopljenog putera (to je oko 220 gr)
  • 100 ml. vrhnja za kuhanje ili tecni slag
  • 3 mlijecne cokolade po 100 gr.

Pripema:
 
U posudu stavite mljeveni keks,secer u prahu,kikiriki puter i otopljeni puter pa dobro izmjesajte.
Manju cetvrtastu tepsiju oblozite celofanom ili pek papirom pa istresite smijesu i fino poravnajte.
Na pec stavite vrhnje za slag (heavy whipping cream) i cokoladu.
Zagrijte tek toliko da se moze cokolada otopit.
Maknite sa peci,izmutite da se cokolada otopi pa prelite preko smijese u tepsiji.
Ostavite u frizider da se kolac stegne.
Maknute iz tepsije,odstranite celofan i sijecite na zeljene komade.
Bajadere cuvajte u frizideru.
Prijatno!

preuzeto sa :  http://tortekolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar