BAJADERA
Sastojci:
Ne treba vam mikser ni vaga a solje kojim mijerite su od 200 ml.- 1 ipo solja mljevenog keksa (sa filom ili bez)
- 1 solja secera u prahu
- 1 ipo solja kikiriki putera
- 1 solja otopljenog putera (to je oko 220 gr)
- 100 ml. vrhnja za kuhanje ili tecni slag
- 3 mlijecne cokolade po 100 gr.
Pripema:
U posudu stavite mljeveni keks,secer u prahu,kikiriki puter i otopljeni puter pa dobro izmjesajte.
Manju cetvrtastu tepsiju oblozite celofanom ili pek papirom pa istresite smijesu i fino poravnajte.
Na pec stavite vrhnje za slag (heavy whipping cream) i cokoladu.
Zagrijte tek toliko da se moze cokolada otopit.
Maknite sa peci,izmutite da se cokolada otopi pa prelite preko smijese u tepsiji.
Ostavite u frizider da se kolac stegne.
Maknute iz tepsije,odstranite celofan i sijecite na zeljene komade.
Bajadere cuvajte u frizideru.
Prijatno!
preuzeto sa : http://tortekolaci.com
Nema komentara:
Objavi komentar