Potrebno:
- 200 g belog šlag krem od vanile
- 200 ml hladnog mleka
- 4 kašike šećera
- 180 g -1 čaša kisele pavlake (20% mm)
- 200 g plazme u komadu
- 7 čokoladnih bananica
- 2 kašike marmelade od kajsija
U odgovarajući sud sipajte šlag, šećer i mleko. Mikserom umutite u čvrst šlag, a zatim dodajte kiselu pavlaku i još malo izmiksajte.
U to dodajte izlomljenu plazmu i iseckane čokoladne bananice. Sve dobro promešajte, a zatim polovinu smese izručite u odgovarajući kalup ili na neki manji poslužavnik.
Marmeladu stavite u kesu, isecite ćošak, pokretima levo desno rasporedite po torti. Preko stavite preostali deo smese. Ukrasite po želji.
Napomena: Ako je marmelada gušća, možete je malo zagrejati na ringl da biste je lakše rasporedili. Ove tortice su rađene u srcastom kalupu, bočnim stranama dodavana je mlevena plazma, a gore preliveno istopljenom čokoladom. Oblik i dekoracija neka budu po vašoj želji. - preuzeto sa : www.minjina-kuhinjica.com
Nema komentara:
Objavi komentar