utorak, 3. siječnja 2017.

Kremasta torta sa plazmom i krem bananicama



 Potrebno:

  • 200 g belog šlag krem od vanile
  • 200 ml hladnog mleka
  • 4 kašike šećera
  • 180 g -1 čaša kisele pavlake (20% mm)
  • 200 g plazme u komadu
  • 7 čokoladnih bananica
  • 2 kašike marmelade od kajsija 
       

    U odgovarajući sud sipajte šlag, šećer i mleko. Mikserom umutite u čvrst šlag, a zatim dodajte kiselu pavlaku i još malo izmiksajte.
    U to dodajte izlomljenu plazmu i iseckane čokoladne bananice. Sve dobro promešajte, a zatim polovinu smese izručite u odgovarajući kalup ili na neki manji poslužavnik.
    Marmeladu stavite u kesu, isecite ćošak, pokretima levo desno rasporedite po torti. Preko stavite preostali deo smese. Ukrasite po želji.
    Napomena: Ako je marmelada gušća, možete je malo zagrejati na ringl da biste je lakše  rasporedili. Ove tortice su rađene u srcastom kalupu, bočnim stranama dodavana je mlevena plazma, a gore preliveno istopljenom čokoladom. Oblik i dekoracija neka budu po vašoj želji.
  • preuzeto sa : www.minjina-kuhinjica.com

Nema komentara:

Objavi komentar