nedjelja, 15. siječnja 2017.

*RUSKINJA*


Kora (x3):

  • 12 belanaca
  • 12 kašika šećera
  • 6 žumanaca
  • 6 kašika oraha
  • 6 kašika brašna

Fil:

  • 750 ml mleka
  • 6 žumanaca
  • 2 vanilin šećera
  • 6 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 250 g putera
  • 250 g šećera u prahu
  • 150 g seckanih oraha
  • 150 g seckanih urmi
  • 100 g suvog grožđa

Priprema



1


Umutiti u čvrst sneg 4 belanceta sa 4 kašike šećera, pa dodati dva žumanceta, jedno po jedno. Špatulom umešati 1/3 brašna, kao i orahe. Sipati smesu u pleh obložen pek papirom i peći na 180 stepeni, proveriti čačkalicom. Na isti način ispeći i preostale dve korice. Za fil staviti mleko da prokuva, deo odvojiti da u njemu razmutimo brašno i žumanca, a onda zakuvati krem. Ostaviti ga da se ohladi, pazeći da se ne stvori korica, ili ga često mešati, ili prekriti najlon folijom... Puter penasto umutiti sa šećerom u prahu pa ga dodati kremu. Ujednačiti i odvojiti deo za premaz. U ostatak ubaciti urme, orahe i suvo grožđe, izmešati, pa filovati korice. Delom fila bez voća lepo premazati celu tortu i posuti je mlevenim orasima. Dobro ohladiti pre služenja...


izvor: http://www.recepti.com/kuvar/torte/33680-ruskinja

Nema komentara:

Objavi komentar