Kora (x3):
- 12 belanaca
- 12 kašika šećera
- 6 žumanaca
- 6 kašika oraha
- 6 kašika brašna
Fil:
- 750 ml mleka
- 6 žumanaca
- 2 vanilin šećera
- 6 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 250 g putera
- 250 g šećera u prahu
- 150 g seckanih oraha
- 150 g seckanih urmi
- 100 g suvog grožđa
Priprema
1
Umutiti u čvrst sneg 4 belanceta
sa 4 kašike šećera, pa dodati dva žumanceta, jedno po jedno. Špatulom
umešati 1/3 brašna, kao i orahe. Sipati smesu u pleh obložen pek papirom
i peći na 180 stepeni, proveriti čačkalicom. Na isti način ispeći i
preostale dve korice.
Za fil staviti mleko da prokuva, deo odvojiti da u njemu razmutimo
brašno i žumanca, a onda zakuvati krem. Ostaviti ga da se ohladi, pazeći
da se ne stvori korica, ili ga često mešati, ili prekriti najlon
folijom...
Puter penasto umutiti sa šećerom u prahu pa ga dodati kremu. Ujednačiti i
odvojiti deo za premaz. U ostatak ubaciti urme, orahe i suvo grožđe,
izmešati, pa filovati korice. Delom fila bez voća lepo premazati celu
tortu i posuti je mlevenim orasima. Dobro ohladiti pre služenja...
izvor: http://www.recepti.com/kuvar/torte/33680-ruskinja
Nema komentara:
Objavi komentar