nedjelja, 15. siječnja 2017.

Kombinacija oraha i lešnika u ovom slatkišu će vas raspametiti:

Ova čokoladna torta biće glavni dezert na vašoj trpezi

 

 

Ako vam kažemo da u ovoj torti ima čak i badema, pomislićete da nema tako svečane prilike koja zaslužuje ovakvu poslasticu!

 

SASTOJCI
10 jaja
150 gr putera
160 gr šećera
120 gr oraha
80 gr čokolade
malo cimeta
Za fil: 10 žumanaca
10 kašika šećera
200 gr putera
2 štangle čokolade
100 gr lešnika
Za preliv: 100 gr čokolade
50 gr badema


Priprema: Rastopiti 80 gr čokolade, pomašati sa žumancima umućenim sa šećerom i omekšalim puterom. Posebno umutiti belanca i dodati ih masi od žumanaca. Dodati malo cimeta i peći, piše Lepa&srećna.
 

Za fil: umutiti 10 žumanaca sa 10 kašika šećera i kuvati na pari. Kad masa postane gusta dodati 200 gr putera, 2 štangle otopljene čokolade i lešnik koji je prethodno prepečen i samleven. 

 Ohlađenu tortu preseći na tri dela i filovati. Premazati je odozgo i sa strane pa preliti rastopljenom čokoladom u koju je dodato malo putera ili ulja. Posuti oljuštenim i seckanim bademima. 


izvor: http://www.story.rs

Nema komentara:

Objavi komentar