RECEPT KOJI VRIJEDI SVAKOG TRUDA
SASTOJCI
- 1 l mlijeka
- 1 puding sa okusom slatkog vrhnja
- 60 gr gustina
- 8 jušnih žlica šećera
- 100 gr mljevenog kokosa (ako volite- može i više kokosa)
- 10 gr mljevene želatine
- cca 3 dcl tučenog slatkog vrhnja
Odvojite i cca 2 dcl za pomješati puding i gustin
Ostatak mlijeka zakuhajte skupa sa šećerom i kokosom. Kad zakuha- dodajte mješavinu pudinga i gustina i kuhajte dok se smjesa ne zgusne. U vruću umiksajte otopljenu želatinu i prekrijte prozirnom folijom tik uz kremu te ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu.U ohlađenu kremu (na sobnu temperaturu) lagano umješajte tučeno slatko vrhnje.
Ganache
- 150 ml slatkog vrhnja
- 100 gr tamne čokolade
Kore (radite ovu smjesu x3- za svaku koru posebno)
- 70 gr bjelanjaka (cca 2 bjelanjka)
- 60 gr šećera
- 10 gr brašna
- 10 gr gustina
- 10 gr kakaa
- 1 kavena žlica praška za pecivo
- 1 jušna žlica ulja
- 1 jušna žlica mlijeka
- 1 jušna žlica ruma
PripremaMiksajte bjelanca i postepeno dadajite šećer da se dobije čvrsti snijeg. Ostavite mikser i dalje mješajte ručno- lagano umješajte preostale tekuće sastojke pa praškaste. Izlijte u kalup za tortu promjera 24 cm. Pecite cca 15 min na 160 °C.
U kalup u kojem pečete obavezno stavite pek papir – koru ostavljate da se hladi na njemu i tek kad se ohladi skidate papir. (vidi napomenu na dnu teksta!)
Pečete 3 kore- svaku posebno i svaku pečenu prelijete sa 1/3 ganachea i ostavite da se hladi.E sad se vraćamo na kremu.. kore su ohlađene i stavljamo ih na podložak za tortu, a oko njih je rastezljivi obruč za torte obložen prozirnom folijom. Slažemo kora sa ganacheom, 1/3 kreme, kora itd. Završavamo sa kremom.
Tortu je najbolje ostaviti da prenoći u kalupu i da se lijepo stegne.Za premaz oko torte i dekoraciju – ja sam rastopila 100 gr čokolade u 1 dcl slatkog vrhnja.
NapomenaKore su prilično lagane i osjetljive- pazite da ih ne prepečete jer će vam postati gumaste i pazite kad ih prenosite u kalup da ne puknu. Ja svaku koru stavim u zamrzivač nekih 5 min i tek tada ih skidam sa pek papira i stavljam u obruč.
izvor: http://receptizatorte.com/raj-za-nepce-bolju-tortu-nisam-probala/
Nema komentara:
Objavi komentar