petak, 6. siječnja 2017.

RAFFAELLO KUGLICE

 Sastojci:

  • 1/2 l mlijeka
  • 5 žlica gustina
  • 250 – 300 gr šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 250 gr. margarina
  • oko 300 gr. kokosa
  • 100 gr. badema ili lješnjaka po želji
  • + joj malo kokosa za uvaljati

 Priprema:

 Skuhati kremu od gustina, šećera, vanilin šećera i mlijeka onako kako inače pravite. Kad se ohladi dodajte joj margarin i malo pomalo kokos. Stavite na sat – dva u frižider da se malo ohladi i stisne, manje će se lijepiti za ruke. Uzmite malu kavenu žlicu, grabite, utisnite badem ili lješnjak, oblikujte kuglicu, uvaljajte u kokos… Stavite u košarice i uživajte nakon što se dobro ohladi.
Napomene:
Nemojte se bojati da je puno šećera, jer kokos sve popije. Meni je ovo dovoljno. Ako netko želi slađe, neka doda štauba (prah šećera) prilikom dodavanja margarina. Od ove smjese bude oko 60 – ak kuglica, i mogu stajati na hladnom tjedan dana sigurno.

preuzeto sa :  http://tortekolaci.com

Nema komentara:

Objavi komentar