srijeda, 11. siječnja 2017.

BRIE SIR ZAPEČEN U TIJESTU

 




Sastojci :
  • 300 g gotovog tijesta po vasem izboru ( lisnato , brioche , kroasani , savijace , pite )
  • 1 ( 500 g ) brie sir
  • 150 g djema po vasem izboru ( brusnica , marelica , breskva , dunja )
  • 1 jaje za premazivanje
  •  

     

    Priprema

    1. 1.
      Tijesto ako je zaledjeno , odledi ga preko noci u hladnjaku  , pa ga prebaci na pobrasnjenu povrsinu i razvuci u krug duplo veci od velicine sira . Sir izvadi iz pakovanja , pa skini bijeli barsunasti plijesan ( ovo ne moras raditi , ali moji nevole , pa moram skinuti ) . Pripremljeni sir stavi na sredinu tijesta , pa preko sira rasporedi djem .


    2. 2.
      Sada mozes skupiti stranice tijesta  i zavezati ih u obliku paketica ili okrenuti sir sa djemom prema dolje , skupiti tijesto i visak odstraniti , pa okrenuti sir u tijestu tako da je djem gore . Od ostataka tijesta mozete  izrezati listice ili vec nesto drugo sto zelite . Sir u tijestu prebaci na lim oblozen papirom za pecenje , premazi ga izlupanim jajem , polozi dekoracije po svom nahodjenju i sve jos jednom premazi jajem .


    3. 3.
      Pecite pripremljeni sir u zagrijanoj pecnici na 170 stupnjeva 20-30 min ovisno o velicini sira i debljini tijesta . Peceni sir izvadi iz pecnice i prebaci na servirni tanjur ,pusti neka se prohladi 10 min jer je sir izuzetno vreo , pa tek onda rezi na snite i  serviraj .



       preuzeto sa : http://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar