BRIE SIR ZAPEČEN U TIJESTU
Sastojci :
- 300 g gotovog tijesta po vasem izboru ( lisnato , brioche , kroasani , savijace , pite )
- 1 ( 500 g ) brie sir
- 150 g djema po vasem izboru ( brusnica , marelica , breskva , dunja )
- 1 jaje za premazivanje
-
Priprema
-
1.
Tijesto ako je zaledjeno , odledi ga preko noci u hladnjaku , pa ga prebaci na pobrasnjenu povrsinu i razvuci u krug duplo veci od velicine sira . Sir izvadi iz pakovanja , pa skini bijeli barsunasti plijesan ( ovo ne moras raditi , ali moji nevole , pa moram skinuti ) . Pripremljeni sir stavi na sredinu tijesta , pa preko sira rasporedi djem .
-
2.
Sada mozes skupiti stranice tijesta i zavezati ih u obliku paketica ili okrenuti sir sa djemom prema dolje , skupiti tijesto i visak odstraniti , pa okrenuti sir u tijestu tako da je djem gore . Od ostataka tijesta mozete izrezati listice ili vec nesto drugo sto zelite . Sir u tijestu prebaci na lim oblozen papirom za pecenje , premazi ga izlupanim jajem , polozi dekoracije po svom nahodjenju i sve jos jednom premazi jajem .
-
3.
Pecite pripremljeni sir u zagrijanoj pecnici na 170 stupnjeva 20-30 min ovisno o velicini sira i debljini tijesta . Peceni sir izvadi iz pecnice i prebaci na servirni tanjur ,pusti neka se prohladi 10 min jer je sir izuzetno vreo , pa tek onda rezi na snite i serviraj .
preuzeto sa : http://www.coolinarika.com
-
1.
Nema komentara:
Objavi komentar