ponedjeljak, 30. siječnja 2017.

SULTANOVA SLATKA SARMA (PAŠA LOKUM)

 

Sastojci:

  • 1l mleka
  • 1 šoljica puna brašna ( za kafu, ne najmanja starinska, nego malo veća)
  • 1,5 šoljica gustina
  • 2 šoljice šećera
  • 2 pune kašika kakaoa
  • 1 vanilin šećer
  • 50 gr margarina
  • 100 gr kokosa   

 Za fil:
  • 100 – 150 ml slatke pavlake ( ili 100 gr šlaga izmućenog sa kiselom vodom )    


Priprema:
Odvojiti malo hladnog mleka, 200 – 300 ml, a ostatak staviti da provri. Sa odvojenim mlekom pomešati brašno, gustin, šećer, kakao, vanilin šećer i umutiti. Kad mleko provri zakuvati smesu i mešati. Prvo je retka, pa ima malo grudvica, pa se stegne i grudvice nestanu. Meni se lepila za šerpu pa sam stalno morala energično da mešam. U veliki pleh posuti sav kokos i rasporediti ravnomerno svuda, protresite tepsiju levo – desno. Preko kokosa istresati skuvani “puding”. Šarajte svuda, po celoj tepsiji, da što manje razvlačite. Kada uspete i razvučete ravnomerno svuda ostavite da se ohladi, pa stavite 30 minuta u frićider. Ulupajte slatku pavlaku ili šlag pa premažite preko “pudinga” . Isecite u štrafte i uvijajte. Uvijete u krug, pa presečete. Desnom rukom držite a levom možem presečete. Prvu slatku sarmu ne možete dodatno uvaljati u kokos koji je dole nego nju sklonite na tacnu. Svaku sarmu još malo uvaljati u kokos koji je ispod i posuti još sa tim kokosom. Čuvati u frižideru do služenja ili odmah služiti.
Prijatno.

preuzeto sa:  https://brzikolaci.com/kolaci/sultanova-slatka-sarma.html



A ovako su meni izašli :)

Nema komentara:

Objavi komentar