petak, 20. siječnja 2017.

TORTA OD KUPINA, BIJELE ČOKOLADE I KOKOSA


 

Ova torta nastala je u hodu a za 2 rođendan moga Karlija..do skidanja obruča nisam ni znala kako će ispasti ali ispala je super i nestala za 2 sata...

SASTOJCI

BISKVIT (2 PUTA):

5 bjeljanjaka
5 v.ž šećera
3 v.ž brašna
2 v.ž škrobnog brašna
1 m.ž praška za pecivo
1 m.ž octa
7 v.ž ulja

FIL OD KUPINA:

25 dag kupina
+voda(da dobijemo 400 ml)
po 3 v.ž škrobnog brašna i šećera

ŽUTA KREMA:

5 dcl mlijeka
10 žumanjaka
po 1 vanilin puding i vanilin šećer
1 v.ž škrobnog brašna
10 dag bijele čokolade
250 ml slatkoga vrhnja za šlag
1 svijetla želatina

BIJELA KREMA:

za 400 ml kokosovog mlijeka 800 ml vode+20 dag kokosa
7 v.ž škrobnog brašna
12,5 dag margarina
 250 ml vrhnja za šlag
kokos za ukras

PRIPREMA:

1.
Od bjeljanjaka i malo soli napravi snijeg pa redom dodaj šećer,oba brašna,ulje i na kraju ocat.Sipaj u okrugli kalup za torte promjera 28 cm obloženog pek-papirom i ispeci biskvit na 180 stupnjeva oko 20 minuta.

2.
Postupak ponovi 2 puta-da se dobiju 2 biskvita.Ohladiti.

3.
Za žutu kremu pomiješaj žutanjke s šećerom,vanilin šećerom,pudingom od vanilije i žlicom gustina-razrijedi s malo mlijeka pa ukuhaj u pola litre vreloga mlijeka.U još vruću kremu umiješaj bijelu čokoladu slomljenu na kockice pa promiješaj da se čokolada otopi.Ohladi.U ohlađenu umiješaj želatinu(pripremi prema uputi na omotu) i izrađeni šlag.

4.
Za kokosovu kremu mlijeko napravim sama;prokuham kokos u vodi,izmiksam ga u blenderu i dobro protisnem kroz cijedilo.U tom mlijeku ukuham škrobno brašno s 2-3 v.ž šećera.Ohladiti.Izmiksati pola margarina pa ga povezati s ohlađenom kremom.Na kraju umiješati izrađeno slatko vrhnje.

5.
Za nadjev od kupina prokuhati kupine s vodom(dodati toliko vode da bude sve skupa 400 ml tekućine)Kupine sam zgniječila vilicom i nisam ih pasirala.Škrobno brašno i šećer pomiješati s malo vode pa ukuhati u vrelu kremu i kuhati da se zgusne.Na poslužavnik staviti obruč od torte i unutra prvi biskvit,premazati ga s polovinom vrele kreme od kupina.

6.
 Pričekati da se premaz od kupina malo ohladi,pa na njega ravnomjerno rasporediti žutu kremu od žutanjaka i bijele čokolade.

7.
Pokriti 2 biskvitom i premazati s drugom polovicom kreme od kupina.

8.
Na vrh staviti kremu od kokosa,zagladiti površinu.Staviti preko noći u frižider.

9.
Prije posluživanja maknuti obruč i obilno ju posipati kokosom i ukrasiti po želji.


izvor: http://www.coolinarika.com/recept/torta-od-kupina-bijele-cokolade-i-kokosa/

Nema komentara:

Objavi komentar