utorak, 3. siječnja 2017.

ORAH TORTA

 
 
  • Sastojci

    za 20 osoba
     
    • Kore:
    • 5 jaja
    • 3kasike brasna
    • 8kasika mlevenih oraha
    • 4kasike secera
    •  
    • Fil 1 :
    • 300ml mleka
    • 6kasika gustina
    • 100g margarina
    • 2stanglecokolade
    •  
    • Fil 2 :
    • 400g milerama
    • 250g mlevenih oraha
    • 100g prah secera
    • 2 stangle crne cokolade
    •  
    • Jos:
    • 100g crne cokolade
    •  
    •  Priprema:
    Mutimo jaja mikserom nekih 5-6 minuta.Dodamo orahe, prosejano brašno i šećer. Ispečemo u podmazanom plehu 6-7 tankih kora. Pečemo kore dok se ne odvoje od ivica pleha.Stavimo 250 ml mleka na ringlu sa šećerom. U 50 ml razmutimo gustin. Kada se mleko ugreje sipamo mleko sa gustinom i mešamo dok se ne zgusne. Podelimo na dva dela. U jedan deo dodamo čokoladu. Ostavimo da se ohladi. Kada se ohladi dodamo po pola margarina i umutimo mikserom.Umutimo mileram sa šećerom. Dodamo orahe i izrendanu čokoladu. Dobro promešamo..Filujemo: Kor, beli fil, crni fil,fil sa orasima.tako dok se ne utroše sastojci. Preostaće fila sa orasima pa premažemo celu tortu.Na vrh izrendamo čokoladu. 
    preuzeto sa  : http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar