utorak, 10. siječnja 2017.

PEČENI KRUMPIR! SVE SPREMO ZA 30 MINUTA, A KUCA I MAHALA MIRISE POSEBNO U OVIM ZIMSKIM DANIMA

 

 Sastojci : 

 1 kg krumpira
5 dkg margarina
0,5 dl maslinovog ulja
1 režanj češnjaka
sol, peršin

 

Priprema : 


1.
krumpir očistiti i po duljini odrezati jednu tanku krišku,
da krumpir može čvrsto stajati na podlozi
 
2.
zarezati na tanke ploške (paziti da se ne zareže do 
kraja-krumpir mora ostati u komadu)

3.
krumpir staviti kuhati u slanu vodu. Kuhati ga nekoliko 
minuta i izvaditi, te staviti u pleh za pečenje
 
4.
izmiješati otopljeni margarin, maslinovo ulje, češnjak i 
peršin i to pažljivo preliti preko krumpira. Nastojati da 
smjesa uđe između narezanih ploški krumpira
 
5.
peći u pečnici.




 preuzeto sa :  http://najjednsotavnijirecepti.blogspot.ba

Nema komentara:

Objavi komentar