PEČENI KRUMPIR! SVE SPREMO ZA 30 MINUTA, A KUCA I MAHALA MIRISE POSEBNO U OVIM ZIMSKIM DANIMA
Sastojci :
1 kg krumpira
5 dkg margarina
0,5 dl maslinovog ulja
5 dkg margarina
0,5 dl maslinovog ulja
1 režanj češnjaka
sol, peršin
sol, peršin
Priprema :
1.
krumpir očistiti i po duljini odrezati jednu tanku krišku,
da krumpir može čvrsto stajati na podlozi
2.
zarezati na tanke ploške (paziti da se ne zareže do
zarezati na tanke ploške (paziti da se ne zareže do
kraja-krumpir mora ostati u komadu)
3.
krumpir staviti kuhati u slanu vodu. Kuhati ga nekoliko
3.
krumpir staviti kuhati u slanu vodu. Kuhati ga nekoliko
4.
izmiješati otopljeni margarin, maslinovo ulje, češnjak i
izmiješati otopljeni margarin, maslinovo ulje, češnjak i
peršin i to
pažljivo preliti preko krumpira. Nastojati da
smjesa uđe između
narezanih ploški krumpira
5.
peći u pečnici.
peći u pečnici.
preuzeto sa : http://najjednsotavnijirecepti.blogspot.ba
Nema komentara:
Objavi komentar