Sastojci
- 800g junećeg buta ili junećih šnicela od buta
- 1.5dcl maslinovog ulja
- 3 crvena luka srednje velićine
- 0,5dcl crnog vina
- 2 režnja bijelog luka
- 1 žlica vegete
- oraščić, klinčić, sol, papar, patrusimul,bijeli luk
-
1velika žlica koncentrata rajčice
Priprema
-
1.
Isjecite crveni luk sasvim sitno (ja stavim u rezalicu za luk), ulijte maslinovo ulje u posudu (bilo bi dobro da bude šira a plića). Prodinstajste crveni luk dok ne omekša, dodajte šnicele (ako vam je meso u komadu narežite ga da pola prsta debele šnicele) i dinstajte ih u poklopljenoj posudi 10 min. Nakon toga dodajte : žlicu vegete , oraščić ,papar , petrusimul , zgnjećeni bijeli luk, klinčić ( 4 kom stavim na drvenu dasku poviše salvetu i usitnim ga batom za meso tako da mi nije u komadu). Promješajte i ostavite da se dinsta još sa začinima 20min. (poklopite posudu).
-
2.
Probajte okus, dodajte sol po želji.Sada dodajte vino i pustite da alkohol ispari nekih 5 min (ne poklapajte posudu). Nakon 5 min razmutite koncentrat rajčice u čaši vode (ili više) ,ulijte u posudu tako da prekrijete meso. Ovako ostavite da kuha na sasvim lagano i poklopljeno punih 2h.
-
3.
Kada je kuhano uzmite štapni mikser i odmaknite malo meso u stranu te izmiksajte umak.Ako volite komadiće crvenog luka u umaku i ne trebate. Ovako
zgusnuti umak prokuhajte još 5 min.
Posluživanje
Uz šnicele poslužite njoke , tjesteninu ili pire krumpir !!!
Naravno to sve još možete posuti ribanim parmezanom.
Dobar tek !
izvor: http://www.coolinarika.com/recept/juneci-sniceli-u-saftu/ -
1.
Nema komentara:
Objavi komentar