srijeda, 11. siječnja 2017.

ČOKOLADNE KOBASICE

 


 Sastojci

  • potrebno je
  • 250 g keksa lomljenog
  • 200 g tamne čokolade
  • 150 g šećera
  • 100 g putera
  • 3 kom jaja
  • 2 kašičice ruma
  • 50 g badema
  • 5o g pastacia
  • 50 g suvog grožđa
  • za posipati
  • po potrebi šećer u prahu

     

    Priprema

    1. 1.
      Umutiti jaja sa šećerom i kuvati na pari da se zgusne, dodati puter i čokoladu izlomljenu na kocke i miješati da se istopi i sve sjedini.
      Ostaviti smjesu da se ohladi.
      Bademe i pistacje popeći malo u suvoj tavi, ohladiti i isjeckati, suvo grožđe isjeći sitno pa sve pomiješati sa lomljenim keksom.
      Suve sastojke sipati u smjesu od jaja i sve dobro izmiješati


    2. 2.
      Na najlon foliju istresti smjesu na 2 ili 3 mjesta pa oblikovati kobasice uz pomoć folije i ostaviti da se malo stegne smjesa
      Obilno uvaljati u šećer u prahu


    3. 3.
      Kad se dobro ohladi isjeći tanke kriške



      preuzeto sa :  http://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar